Fat Bombs! Keto-prajituri

Reading Time: 3 minutes

Hello boys and girls, cats and dogs, trees and flowers,

Eu azi m-am trezit cu chef de prajiturit! Am gasit o reteta de fat bombs keto praji pe care am testat-o si saptamana trecuta dar nu am avut chiar tot ce trebuia asa ca am zis sa mai fac o incercare 😀 azi mi-a iesit! Mega usor si practic: am folosit cate o prajiturica pe post de mic dejun sau pranz.. uneori si cina cand nu aveam timp si eram epuizata. Mega satioase 🙂

Long story short, sa trecem la ingrediente:

Strat de ciocolata:

  • 130 gr ciocolata neagra fara zahar- eu folosesc indulcita cu stevia
  • 35 gr unt de cacao raw

Strat de unt de arahide:

  • 125 gr unt de arahide fara zahar
  • 30 gr ulei sau unt de cocos
  • un praf de scortisoara
  • un praf de sare

Stratul de gem de zmeura:

  • 125 gr de zmeura
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingurita pudra stevia
  • 2 linguri de seminte de chia

Instructiuni:

  1. Topiti ciocolata si untul de cacao la cuptorul cu microunde (30 de secunde) sau la bain-marie intr-un bolulet
  2. Asezati 9 forme de briosa din silicon intr-o tava. Umpleti baza formei cu o lingura de ciocolata topita. Puneti tava la frigider
  3. Topiti toate ingredientele pentru gemul de zemura intr-o craticioara pana incep sa fiarba. Amestecati si zdrobiti zmeura cu o lingura pana obtineti textura dorita. Lasati la racit compozitia.
  4. Puneti toate ingredientele pentru stratul de arahide intr-o craticioara sau bolulet si incalziti recipientul pana incep sa se topeasca ingredientele. Amestecati sa le combinati bine intre ele, lasati la racit.
  5. Scoateti tava din frigider, ciocolata ar trebui sa se fi intarit deja, daca nu mai lasati cateva minute la frigider. Daca cicolata s-a intarit si celelalte compozitii s-au racit deja, puneti o lingura din compozitia de unt de arahide peste ciocolata iar dupa cate o lingura din gem peste untul de arahide. Puneti tava din nou la frigider pentru 20-30 de minute astfel incat sa se raceasca toata compozitia.
  6. Scoateti tava dupa ce s-a intarit compozitia si puneti cate o lingura din compozitia de ciocolata topita peste gemul de zmeura. Puneti la frigider. Recomandarea din reteta spune ca briosele sa fie lasate 4 zile la rece, dar eu va spun ca se pot manca si dupa 4-5 ore lejer. Trebuie tinute la frigider intr-o caserola ermetica.
  7. ATENTIE! A se consuma cu moderatie deoarece sunt bombe calorice in grasimi, sanatoase, dar totusi trebuie sa avem grija la numarul de calorii 😀 una-doua pe zi maxim 😀 Enjoy!

 

 

Poza finala inca nu o am.. fac update dupa o zi de stat la frigider 😀 but… looking good 😀 ne vedem pe insta cu prima prajiturica mai pe seara 😀

Ar trebui sa fie asa finalul… ma indoiesc ca ar putea iesi asa, dar nah :)))

Daca face cineva aceasta reteta tag me 😀 daca nu.. aia e :))

Un weekend de poveste sa aveti!

 

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: