Hello boys and girls, cats and dogs, trees and flowers,
Eu azi m-am trezit cu chef de prajiturit! Am gasit o reteta de fat bombs keto praji pe care am testat-o si saptamana trecuta dar nu am avut chiar tot ce trebuia asa ca am zis sa mai fac o incercare 😀 azi mi-a iesit! Mega usor si practic: am folosit cate o prajiturica pe post de mic dejun sau pranz.. uneori si cina cand nu aveam timp si eram epuizata. Mega satioase 🙂
Long story short, sa trecem la ingrediente:
Strat de ciocolata:
- 130 gr ciocolata neagra fara zahar- eu folosesc indulcita cu stevia
- 35 gr unt de cacao raw
Strat de unt de arahide:
- 125 gr unt de arahide fara zahar
- 30 gr ulei sau unt de cocos
- un praf de scortisoara
- un praf de sare
Stratul de gem de zmeura:
- 125 gr de zmeura
- 2 linguri de apa
- 1 lingurita pudra stevia
- 2 linguri de seminte de chia
Instructiuni:
- Topiti ciocolata si untul de cacao la cuptorul cu microunde (30 de secunde) sau la bain-marie intr-un bolulet
- Asezati 9 forme de briosa din silicon intr-o tava. Umpleti baza formei cu o lingura de ciocolata topita. Puneti tava la frigider
- Topiti toate ingredientele pentru gemul de zemura intr-o craticioara pana incep sa fiarba. Amestecati si zdrobiti zmeura cu o lingura pana obtineti textura dorita. Lasati la racit compozitia.
- Puneti toate ingredientele pentru stratul de arahide intr-o craticioara sau bolulet si incalziti recipientul pana incep sa se topeasca ingredientele. Amestecati sa le combinati bine intre ele, lasati la racit.
- Scoateti tava din frigider, ciocolata ar trebui sa se fi intarit deja, daca nu mai lasati cateva minute la frigider. Daca cicolata s-a intarit si celelalte compozitii s-au racit deja, puneti o lingura din compozitia de unt de arahide peste ciocolata iar dupa cate o lingura din gem peste untul de arahide. Puneti tava din nou la frigider pentru 20-30 de minute astfel incat sa se raceasca toata compozitia.
- Scoateti tava dupa ce s-a intarit compozitia si puneti cate o lingura din compozitia de ciocolata topita peste gemul de zmeura. Puneti la frigider. Recomandarea din reteta spune ca briosele sa fie lasate 4 zile la rece, dar eu va spun ca se pot manca si dupa 4-5 ore lejer. Trebuie tinute la frigider intr-o caserola ermetica.
- ATENTIE! A se consuma cu moderatie deoarece sunt bombe calorice in grasimi, sanatoase, dar totusi trebuie sa avem grija la numarul de calorii 😀 una-doua pe zi maxim 😀 Enjoy!
Poza finala inca nu o am.. fac update dupa o zi de stat la frigider 😀 but… looking good 😀 ne vedem pe insta cu prima prajiturica mai pe seara 😀
Ar trebui sa fie asa finalul… ma indoiesc ca ar putea iesi asa, dar nah :)))
Daca face cineva aceasta reteta tag me 😀 daca nu.. aia e :))
Un weekend de poveste sa aveti!